Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Rezultatele reuniunii Statelor Membre BSEC din 12 octombrie 2021

Published on: Mie, 13/10/2021 - 3:34pm

Pe data de 12 octombrie curent, reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au participat la reuniunea Statelor Membre BSEC participante la ”Sistemul de autorizații BSEC”, în cadrul căreia au fost puse în discuție subiectele privind utilizarea autorizațiilor multilaterale BSEC în anul 2021 și stabilirea contingentului pentru anul 2022.

Statele Membre au decis majorarea contingentului de autorizații multilaterale BSEC pentru anul 2022 cu 1500 autorizații. Astfel, contingentul anului următor va constitui 3000 autorizații BSEC, din care 800 unități vor fi valabile pe teritoriul Republicii Armenia.

De asemenea comunicăm despre extinderea geografică a ”Sistemului de autorizații BSEC” prin aderarea din 01 ianuarie 2022 a Republicii Macedonia de Nord. Despre finalizarea procedurilor interne de aderare vom reveni cu informații suplimentare, după primirea confirmării de la Secretariatul Permanent Internațional ”BSEC PERMIS”.

Totodată menționăm că, la solicitarea Agenției, pe  agenda reuniunii a fost inclus pentru discuție subiectul privind dreptul de utilizare a autorizațiilor pentru efectuarea transportului de mărfuri în/din statele ne-Membre BSEC. Ca urmare a discuțiilor,  Statele Membre BSEC, care permit în bază de reciprocitate efectuarea pe teritoriul său a transportului de mărfuri în/din țară terță, au acceptat propunerea menționată.

În acest context comunicăm, că autorizațiile BSEC vor fi valabile pentru efectuarea operațiunilor de transport în regim bilateral și tranzit pe teritoriul Albaniei, Armeniei, Georgiei, României, Serbiei, Turciei, Ucrainei și Macedoniei de Nord. Pentru efectuarea transportului de mărfuri în/din țări terțe autorizațiile pot fi utilizate pe teritoriul Albaniei, Georgiei, României, Ucrainei și Macedoniei de Nord.

 

Tip Aviz International: