Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Transportul rutier de persoane, verificat de către inspectorii ANTA și în turul II al alegerilor prezidențiale

Published on: Lun, 16/11/2020 - 9:53am

În conformitate cu prevederile ordinului comun al Agenției Naționale Transport Auto și Inspectoratului General al Poliției, pe 15 noiembrie curent – ziua turului II al alegerilor prezidențiale, inspectorii Agenției în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică, între orele 7:00 – 21:00, au asigurat procesul de monitorizare și control în trafic a unităților de transport, în scopul evitării transportului alegătorilor la secțiile de votare de către concurenții electorali sau alte persoane terțe.

Astfel, în cadrul monitorizării au fost verificate 81 autobuze antrenate la deservirea curselor regulate în trafic interraional, 2 autobuze care efectuau curse ocazionale și în cont propriu (echipe de fotbal copii) și 25 unități de transport care activau în regim de taxi.

Ca urmare a verificărilor efectuate, doi conducători auto s-au ales cu amendă de 60 u.c., prevăzute de art. 197 alin. (5) Cod contravenţional, pentru efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate fără a deține actele permisive sau documentele de transport specifice tipului de transport rutier efectuat, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, conform prevederilor art. 439 indice(1) al Codului contravențional.

Alte careva abateri de la prevederile Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4390 din 20 octombrie 2020 cu privire la unele aspecte ce țin de transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare, nu au fost depistate.