Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Stabilirea priorităților de cooperare în cadrul vizitei reprezentanților Departamentului de Comerț al Statelor Unite

Published on: Joi, 15/09/2022 - 4:56pm

Astăzi, la sediul Agenției Naționale Transport Auto a avut loc întrevederea cu reprezentanții Biroului Consilierului General al Departamentului de Comerț al Statelor Unite, în cadrul căreia au fost discutate activitățile ce urmează a fi realizate în cadrul Programului de dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP).

În contextul dat, echipa Programului CLDP a menționat că scopul vizitei este evaluarea necesităților în domeniul transportului rutier, identificarea instrumentelor și procedurilor pentru asigurarea interconectării regionale și eficientizarea mijloacelor de comunicare și coordonare între autoritățile vamale și de control ale statelor, care urmează a fi incluse în proiectele de asistență în cadrul Programului CLDP.

Astfel, reprezentanții Agenției au expus situația actuală și provocările recente în sectorul transportului rutier în contextul situației din regiune ca urmare a războiului din Ucraina și problemele operatorilor de transport în legătură cu reorientarea rutelor pentru a menține lanțurile de aprovizionare și a asigura mobilitatea rutieră continuă.

La finalul întrevederii, părțile au accentuat importanța digitalizării la nivel regional a actelor permisive și documentelor de transport în scopul facilitării operațiunilor de transport rutier și fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierelor. Totodată, delegații și-au exprimat interesul în dezvoltarea unei cooperări de succes, în vederea asigurării eficienței sectorului de transport rutier, ca răspuns la necesitățile transportatorilor.