Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Spune NU CORUPȚIEI ! ,,în transportul rutier și activitățile conexe transportului rutier”

Published on: Mie, 04/08/2021 - 4:21pm

  Agenţia Naţională Transport Auto în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție continuă astăzi campania de informare și sensibilizarea cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în domeniul transport rutier și activități conexe transportului rutier.

   Scopul campaniei constă în informarea și sensibilizarea atât a agenților publici ai ANTA precum și operatorilor de transport rutier, activități conexe transportului rutier și cetățenilor în general, cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, la rigorile integrității, precum și mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție și a oricărui alt comportament corupțional la Linia Națională Anticorupție și Linia specializată anticorupție din cadrul ANTA. 

   Întrunirea dată, ne-a oferit posibilitatea de a discuta cu reprezentanții a 59 întreprinderi autorizate pentru a desfășura activitate de inspecție tehnică periodică despre riscurile de corupţie, despre gravitatea acceptării sau dării de mită, de a reflecta asupra consecinţelor nedenunţării actelor de corupţie, precum și transmiterea unui mesaj clar: este de datoria fiecăruia, oriunde s-ar afla, să pună în capul mesei comportamentul conform legii, să nu cadă pradă tentaţiilor de a se îmbogăţi uşor şi să informeze instituţiile competente despre cazurile de corupţie care le-au devenit cunoscute.

   Angajaţii ANTA în comun cu reprezentanții CNA s-au deplasat la sediul întreprinderilor autorizate pentru a desfășura activitate de inspecție tehnică periodică pentru a distribui materiale informative, în scopul promovării integrității în domeniul transport rutier. Pe parcursul următoarelor zile, va continua comunicarea cu oamenii, care vor fi informaţi despre fenomenul corupției și consecințele care le are acesta asupra bunei funcționalități a entităților publice, dar și a societăţii, în general.

  Doar prin efort comun, dar şi prin consolidare la nivel de entitate a unui real climat de integritate, intenționăm să obținem promovarea unei imagini integre a agenților publici din cadrul ANTA, a transportatorilor auto, a asociațiilor de profil și a tuturor cetățenilor, inclusiv prin creșterea gradului de educație anticorupție și intoleranței față de fenomenul corupției.

  Prevenirea și combaterea corupției sunt prioritatea de bază a Agenției Naționale Transport Auto și elemente determinante în dezvoltarea eficientă și profitabilă a ramurii transportului rutier și activităților conexe transportului rutier !

***Linia Specializată Anticorupție ANTA : 0(22)832 065

***Linia Națională Anticorupție CNA : 0 800 5555

 

Links: 

Legea integrității 82/2017;

Legea privind avertizorii de integritate nr. 122/2018;

HG pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de examinare și raportare internă a dezvăluirilor practicilor ilegale nr. 23/2020.