Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

"Spune NU CORUPȚIEI! în transportul rutier"

Published on: Joi, 17/06/2021 - 9:36am

       Agenţia Naţională Transport Auto în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție au dat startul unei campanii de informare și sensibilizarea a agenților publici ai ANTA, a transportatorilor auto, a asociațiilor de profil din domeniul transportului rutier, dar și a cetățenilor, cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

       Acest eveniment de lansare, precum și această acţiune comună, urmăreşte un scop preventiv şi este o dovadă în plus că angajaţii ANTA, dar şi alţi reprezentanţi din domeniul transportului rutier şi-au unit eforturile pentru a promova standardele de integritate în domeniul din care fac parte. 

       Scopul campaniei constă în informarea și sensibilizarea agenților publici ai ANTA, operatorilor de transport rutier, a asociațiilor de profil din domeniul vizat, dar și a cetățenilor în general, cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, la rigorile integrități, precum și mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție și a oricărui alt comportament corupțional la Linia Națională Anticorupție și Linia specializată anticorupție din cadrul ANTA. 

      Întrunirea dată, ne-a oferit posibilitatea de a discuta mai mult despre riscurile de corupţie, despre gravitatea acceptării sau dării de mită, de a reflecta asupra consecinţelor nedenunţării actelor de corupţie. Prin această acţiune, ne-am propus să ne consolidăm în jurul unui mesaj clar, prin care să recunoaştem că menţinerea şi acceptarea acestui fenomen grav poate genera consecinţe ireversibile pentru societatea noastră. De aceea este de datoria fiecăruia, oriunde s-ar afla, să pună în capul mesei comportamentul conform legii, să nu cadă pradă tentaţiilor de a se îmbogăţi uşor şi să informeze instituţiile competente despre cazurile de corupţie care le-au devenit cunoscute.

      Angajaţii ANTA în comun cu reprezentanții CNA și-au arătat deschiderea față de cetățeni și s-au deplasat în mai multe locaţii din Capitală pentru a distribui materiale informative, în scopul promovării integrității în domeniul transport rutier. Pe parcursul următoarelor zile, va continua comunicarea cu oamenii, care vor fi informaţi despre fenomenul corupției și consecințele care le are acesta asupra bunei funcționalități a entităților publice, dar și a societăţii, în general.

     Doar prin efort comun, dar şi prin consolidare la nivel de entitate a unui real climat de integritate, intenționăm să obținem promovarea unei imagini integre a agenților publici din cadrul ANTA, a transportatorilor auto, a asociațiilor de profil și a tuturor cetățenilor, inclusiv prin creșterea gradului de educație anticorupție și intoleranței față de fenomenul corupției.

   Prevenirea și combaterea corupției sunt elemente determinante în dezvoltarea eficientă și profitabilă a ramurii transportului rutier !

 

***Linia Specializată Anticorupție ANTA : 0(22)832 065

***Linia Națională Anticorupție CNA : 0 800 5555

Links: 

Legea integrității 82/2017;

Legea privind avertizorii de integritate nr. 122/2018;

HG pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de examinare și raportare internă a dezvăluirilor practicilor ilegale nr. 23/2020.