Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Reguli noi privind utilizarea sistemului de înregistrare electronică BIREG la efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ungariei

Published on: Lun, 16/08/2021 - 11:52am

Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport că, potrivit informației prezentate pe platfroma de înregistrare electronică BIREG https://bireg.gov.hu/, începând cu data de 12 august 2021, înregistrarea în sistem a informațiilor necesare privind încărcarea și descărcarea mărfurilor urmează a fi efectuată de către expeditorii și destinatarii mărfurilor. Prin urmare, obligația transportatorilor de a înregistra aceste evenimente a fost anulată. Transportatorul nu mai poate înregistra încărcarea și descărcarea mărfurilor în contul său personal, inclusiv datele odometrului, iar sarcinile de gestionare a autorizațiilor la spațiile de încărcare sau descărcare a mărfurilor vor fi efectuate electronic de către expeditori și destinatari. De asemenea,  obligația de gestionare a autorizațiilor pe hârtie și stocarea documentelor a fost eliminată.

În acest sens, atenționăm operatorii de transport care planifică efectuarea transportărilor pe teritoriul Ungariei să informeze suplimentar expeditorii și destinatarii maghiari despre înregistrarea corectă a operațiunilor de încărcare/descărcare a mărfurilor în sistemul BIREG. Lipsa înregistrării sau înregistrarea datelor eronate vor fi calificate ca încălcare cu aplicarea amenzilor corespunzătoare operatorului de transport. De asemenea, menționăm că, expeditorii și destinatarii maghiari sunt obligați să raporteze autorităților competente despre încălcările efectuate de către transportatorii străini privind cerințele sistemului de autorizare și utilizare a sistemului electronic BIREG.

În caz dacă destinatarul sau expeditorul mărfurilor nu înregistrează operațiunea corespunzătoare, transportatorul poate adresa un demers cu  scurtă descriere a problemei, numele companiei și datele de contact ale acesteia la următoarea adresă electronică: khu@itm.gov.hu. Serviciul de Suport a clienților platformei electronice BIREG va contacta compania respectivă pentru clarificarea situației.

Întrebările sau problemele ce țin de utilizarea sistemului menționat pot fi transmise la adresa electronică info@bireg.info.hu sau adresate la centrul de apel BIREG tel.:+3615100505. Centrul de apel oferă informații în limbile engleză, rusă și maghiară.

Referitor la evoluția subiectului respectiv, vă vom informa suplimentar, după primirea informației oficiale din partea autorităților competente ale Ungariei.

Tip Aviz International: