Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarului mijlocului de transport străin pe teritoriul Georgiei

Published on: Mar, 10/04/2018 - 3:34pm

         Ca urmare a demersului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, informăm agenții economici care efectuează transport rutier internațional pe teritoriul Georgiei că, începînd cu 01 martie 2018, proprietarii vehiculelor înregistrate în state străine, au obligația civilă de a-și asigura mijlocul de transport pe perioada aflării sale pe teritoriul Georgiei.

 

         Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarului unui vehicul înmatriculat într-o țară străină, care se deplasează pe teritoriul Georgiei a fost adoptată pe data de 15 decembrie 2017. În conformitate cu legislația națională, pe 26 ianuarie a fost înființat un centru de asigurare obligatorie pentru implementarea condițiilor privind asigurarea obligatorie și reglementarea revendicărilor.

         Proprietarul/conducătorul mijlocului de transport care se deplasează pe teritoriul Georgiei fără poliță de asigurare este supus unei amenzi administrative de la 100 până la 200 GEL. De asemenea, la intrarea pe teritoriul Georgiei, proprietarului/conducătorului mijlocului de transport i se oferă broșură, care conține informații despre punctele de vînzare a polițelor de asigurare, pachetele de asigurare existente și acțiunile care trebuie întreprinse în cazul producerii unui accident de circulație rutieră.

 

         Începînd cu 01 martie, pachetele de asigurare pot fi achiziționate la sediile centrale situate lîngă birourile vamale corespunzătoare (Sarpi, Tsiteli Khidi, Kazbegi, Sadakhlo) și la alte frontiere în cadrul următoarelor puncte de vînzare: bănci, terminale de plată, site-uri web, agenți și brokeri, care au atribuite logo-ul centrului de asigurare.

 

         Pentru informații suplimentare, accesați în anexă broșura nominalizată.

Tip Aviz International: