Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Introducerea pe teritoriul Republicii Letonia a dispozitivelor tehnice pentru controlul achitării vinietei

Published on: Vin, 28/06/2019 - 10:13am

 

Ca urmare a demersului parvenit din partea Administrației Transportului Rutier a Ministerului Transporturilor al Republicii Letonia, informăm operatorii de transport că în scopul perfecționării controlului achitării taxei pentru utilizarea drumurilor (vinieta) pe teritoriul Letoniei, a fost instalat echipament special pentru înregistrarea automată a celor ce încalcă regimul de plată a vinietei. Prin urmare, contravenienții vor fi fixați și înregistrați de către dispozitive tehnice fără necesitatea opririi vehiculului.

 

          Menționăm că, conducerea vehiculului pe sectorul de drum fără plata taxei este considerată o încălcare, pentru care se va întocmi un protocol administrativ. Dacă încălcarea este înregistrată de dispozitive tehnice, se aplică amendă titularului unității de transport, sau în cazul dacă acesta nu este indicat, proprietarului vehiculului, după cum urmează:

 

  • 300 euro pentru plata parțială a taxei (în cazul achitării utilizând parametrii greșiți ai vehiculului);

  • 500 euro pentru neachitarea taxei.

 

          Informația cu privire la tarifele aplicate, secțiunile de drumuri principale pentru care se aplică taxa, reglementările și opțiunile de plată poate fi accesată pe portalul web http://lvvignette.eu

 

 

 

 

 

Tip Aviz International: