Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Campania de monitorizare și informare în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 în transportul public continuată de ANTA și în zilele de odihnă

Published on: Lun, 06/09/2021 - 1:10pm

În contextul executării Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, inspectorii ANTA au monitorizat și verificat în trafic și în autogări respectarea tuturor măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier și întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier – activitatea de autogară.

 Acțiunile comune s-au desfășurat pe teritoriul autogărilor și stațiilor auto, atât în mun. Chișinău, cât și în centrele raionale din Nordul și Sudul țării, fiind supuse verificărilor zilnic câte 60-70 autobuze antrenate la deservirea rutelor internaționale, interraionale, municipale, locale, precum și transportul rutier de persoane în regim de taxi.

În cadrul verificărilor s-a constatat că unitățile de transport sunt asigurate cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, însă conducătorii auto și pasagerii nu poartă măștile de protecție sau le fixează necorespunzător, fapt pentru care au fost atenționați.

Totodată, din cauza  fluxului mic de călători, în autobuze a fost posibilă păstrarea distanței sociale.

În autogări nu s-au constatat careva încălcări grave, administrația a asigurat personalul autogărilor care deservesc pasagerii cu echipament de protecție precum măști, mănuși, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Astfel, Agenția Națională Transport Auto îndeamnă pasagerii să se abțină de la încercările de a se îmbarca în unitățile de transport supraîncărcate sau care au atins limita maximă de pasageri îmbarcați, să poarte masca de protecție în timpul călătoriei și să utilizeze dezinfectanții disponibili în unitățile de transport imediat la îmbarcare, dar și după finisarea călătoriei.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor dragi.