Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Au intrat în vigoare regulile de efectuare a transportului în tranzit prin teritoriul Federației Ruse spre țări terțe a unor categorii de mărfuri restricționate

Published on: Vin, 22/05/2020 - 3:53pm

În conformitate cu demersul Ministerului Transporturilor al Federației Ruse, informăm suplimentar operatorii de transport despre evoluția subiectului prezentat în avizul respectiv: https://anta.gov.md/content/regulile-de-efectuare-transportului-%C3%AEn-tranzit-prin-teritoriul-federa%C8%9Biei-ruse-spre-%C8%9B%C4%83ri.

Potrivit informației Ministerului Transporturilor al Federației Ruse,  începând cu data de 06 aprilie 2020, se admite efectuarea transportului internațional în tranzit pe cale rutieră și feroviară prin teritoriul Federației Ruse spre țări terțe a unor categorii de mărfuri sancționate. Astfel, deplasarea mărfurilor menționate prin teritoriul Federației Ruse spre țări terțe se efectuează doar cu condiția aplicării pe compartimentele de marfă a vehiculelor a sigiliilor electronice ce funcționează în baza tehnologiei Sistemului Global de Navigare prin Satelit “ГЛОНАСС”. În acest sens, a fost stabilit operatorul responsabil de prestarea serviciilor de sigilare pe teritoriul Federației Ruse – societatea cu răspundere limitată «Центр развития цифровых платформ» (OOO «ЦРЦП»). În prezent, birourile de prestare a serviciilor companiei funcționează în cadrul a 30 puncte de trecere a frontierei Federației Ruse sau puncte de control staționare și mobile.

Pentru informații suplimentare privind funcționarea sistemului de sigilare și regulile de înregistrare în sistem, accesați adresa electronică a companiei: https://crcp.ru/ sau apelați la linia fierbinte disponibilă în regim non-stop: +8 800 550 4334 sau +7 499 755 4334 (informațiile se furnizează în limbile engleză și rusă).

Tip Aviz International: