Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

ANTA, Serviciul Vamal și IGPF - operațiune comună în vederea combaterii transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic internațional

Published on: Mar, 23/11/2021 - 3:37pm

 

În perioada 14-18 noiembrie curent, în cadrul realizării sarcinilor stabilite în Planul Național de Acțiuni privind combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional peste frontiera Republicii Moldova, precum și în ordinul comun al Agenției Naționale Transport Auto și Serviciului Vamal cu privire la organizarea și desfășurarea operațiunilor de control focusate pe depistarea, prevenirea, combaterea și contracararea transportului ilicit, au fost organizate acțiuni comune de control de către colaboratorii ANTA, Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În cadrul acțiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei de stat Cahul, Giurgiulești, Leușeni, Sculeni, Costești și Criva, au fost sancționați 8 conducători auto pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic internațional cu vehicule rutiere cu mai puțin de 9 locuri, iar 3 conducători auto au fost sancționați pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri, fără a fi înregistrați în condițiile Codului transporturilor rutiere nr. 150/2014.  

Încălcări grave au fost depistate și la efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, cât și la transportul de mărfuri (colete), fiind întocmite 67 procese verbale cu privire la contravenție cu aplicarea amenzilor în mărime de 2639 u.c., ce constituie 132000 lei, în baza art. 197, 200, și 224 ale Codului Contravențional.

Menționăm, că pentru 36 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

 

Agenția Națională Transport Auto informează că acțiunile comune de monitorizare și control în punctele de trecere a frontierei de stat  a transportului rutier de mărfuri, persoane și colete în trafic internațional vor continua.