Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

ANTA și INSP continuă acțiunile de monitorizare și informare în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19

Published on: Lun, 22/02/2021 - 1:07pm

În contextul executării Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică pe marginea restricțiilor impuse în transportul public de călători,  Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică au efectuat, în perioada 18 - 22 februarie curent, în mun. Chișinău, Bălți, raioanele Orhei, Strășeni, Anenii Noi, Soroca, Leova, Cimișlia, Căușeni și Cahul, acțiuni de monitorizare și informare a pasagerilor, conducătorilor auto, operatorilor de transport și angajaților autogărilor, în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 în transportul public, gările și stațiile auto din Republica Moldova.

Astfel, în cadrul verificărilor efectuate la Gara auto Nord, filialele Gara Centru, Gara Sud-Vest, Gara Auto Cimișlia, Gara auto Căușeni și Gara Auto Strășeni a S.R.L. ”Gările Auto Moderne”, s-a constatat că de către responsabilii din cadrul întreprinderii a fost asigurată protecția personalului autogărilor care deservesc pasagerii cu echipament de protecție (măști, mănuși), dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. De asemenea, conducătorii auto antrenați la deservirea rutelor regulate raionale și interraionale, purtau măști de protecție, la fel și pasagerii care așteptau îmbarcarea în autobuze.

Ca urmare a informării pasagerilor despre posibilele riscuri de infectare cu Covid-19, marea majoritate a acestora s-au conformat condițiilor obligatorii impuse de către autorități.

Agenția Națională Transport Auto atenționează în continuare și solicită tuturor operatorilor de transport rutier care efectuează transporturi rutiere de persoane prin servicii regulate:

-să evite supraîncărcarea unităților de transport în perioada fluxului majorat de persoane, antrenând, după posibilitate, autobuze cu capacitatea de îmbarcare mai mare;

-să transporte persoane corespunzător numărului de locuri în autobuze prevăzute de uzina producătoare;

-să oblige conducătorii auto să poarte măștile de protecție și să verifice purtarea corectă a acestora de către pasageri.

Agenția informează că acțiunile de monitorizare și informare în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 se vor desfășura cu regularitate și pe parcursul săptămânii curente.