Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Acțiuni de monitorizare a respectării măsurii restricționării circulației rutiere în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C.

Published on: Mie, 18/08/2021 - 11:57am

În perioada 16-18 august 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de monitorizare a respectării de către conducătorii auto, operatorii de transport rutier a restricțiilor circulației mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale - restricție valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C.

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control în toate regiunile țării, inclusiv mun. Chișinău, mun. Bălți, dar și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Tudora, Costești, Criva, Otaci, Cahul și Giurgiulești au fost întocmite 14 procese verbale cu privire la contravenție in baza art. 224 alin. 12 Cod contravențional, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare si a certificatului de înmatriculare, conform art. 439 prim, al aceluiași cod.