Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

Acțiuni de monitorizare și informare a conducătorilor auto despre obligațiunile ce urmează a fi respectate în cadrul desfășurării operațiunilor de transport

Published on: Lun, 09/08/2021 - 1:31pm

În perioada 02 – 09 august 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției în comun cu reprezentanții mass-media, au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, informarea conducătorilor auto despre obligațiunile ce urmează a fi respectate în cadrul desfășurării operațiunilor de transport rutier.Dar și despre   interzicerea, provizorie de circulație a mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale în zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20:00. Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control organizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și în zona punctelor de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Tudora, Costești, Criva, Otaci, Cahul și Giurgiulești, pentru nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite, au fost aplicate sancțiuni contravenționale prin întocmirea a 57 procese-verbale cu privire la contravenție (aplicate amenzi contravenționale în mărime de 3 192 u.c., ceea ce constituie 159 600 lei), în baza art. 197, 200, 204, 207 și 224 ale Codului Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Menționăm, că pentru 23 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

În acest sens, Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere nr. 150 din 17.07.2014, în vederea evitării constrângerilor legale, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

Acțiunile de monitorizare și informare a conducătorilor auto, operatorilor de transport rutier pe marginea respectării legislației în domeniul de activitate – vor continua !