Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

În atenţia agenţilor economici care efectuează transport rutier internaţional pe teritoriul Republicii Elene

Published on: Lun, 22/02/2016 - 4:49pm

În conformitate cu informația prezentată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, vă informăm referitor la situația creată la intrare în Republica Elenă, Vama Promahonas, la punctul de trecere a frontierei cu Republica Bulgaria. Ca urmare a protestelor fermierilor eleni, este perturbată circulaţia rutieră pe autostrăzi şi drumuri naţionale, iar punctul vamal Promahonas a fost blocat şi de transportatorii Republicii Bulgaria, care a generat un ambuteiaj imens de camioane. 

Luînd în considerație că Asociaţia Transportatorilor din Republica Bulgaria ameninţă cu blocarea tuturor punctelor de trecere a frontierei Bulgariei cu Grecia, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă evitarea circulației prin punctele de trecere menționate și utilizarea punctelor de trecere a frontierei cu Republica Macedonia. 

 

Pentru informaţii suplimentare accesaţi pagina electronică a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (www.mfa.gov.md) sau apelați la Centrul de Apel:

 

din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit)

din străinătate: +373 22 788 722

 

Tip Aviz International: