Autoritatea administrativă

Agenţia Naţională Transport Auto

 

În atenţia agenţilor economici care efectuează transport rutier internaţional pe teritoriul Federației Ruse

Published on: Vin, 15/01/2016 - 10:35am

    Prin prezenta, Vă informăm că din data de 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare Decretul Președintelui Federației Ruse nr. 1 din 01.01.2016 privind măsurile de asigurare a securității economice și intereselor naționale ale Federației Ruse la efectuarea transporturilor de mărfuri în tranzit de pe teritoriul Ucrainei spre Republica Kazahstan prin Federația Rusă.  

    Potrivit prevederilor Decretului menționat, transportul internațional feroviar și auto de mărfuri de pe teritoriul Ucrainei spre Republica Kazahstan în tranzit prin teritoriul Federației Ruse se efectuează numai din Republica Belarus, cu respectarea condiției de aplicare pe compartimentele de marfă a vehiculelor și garniturei de trenuri, a mijloacelor de identificare (sigiliilor), inclusiv care funcționează în baza sistemului de navigare globală prin satelit GLONASS, precum și cu obligațiunea prezenței tichetelor de evidență la conducătorii auto care efectuează transport rutier internațional.

    Aplicarea sau îndepărtarea sigiliilor menționate la efectuarea transportului internațional feroviar și auto menționat, se desfășoară la intrarea sau ieșirea de pe teritoriul Federației Ruse în punctele de control staționare sau mobile și în punctele de control situate la stațiile de cale ferată.

    De asemenea, conducătorii auto sunt obligați la intrarea în Federația Rusă de pe teritoriul Republicii Belarus, să primească tichete de evidență la punctele de control staționare sau mobile și să le predea la aceste puncte de control la ieșirea din Federația Rusă.

    Ținem să menționăm că în cazul încălcărilor depistate din partea conducătorilor auto la procedura de aplicare (înlăturare) și utilizare a sigiliilor, tichetele de evidență se vor considera nevalabile.

    Pentru informații suplimentare accesați Anexa.

Tip Aviz International: